[subcontent;block=div] [subcontent.content]

Tips om te tafelen | Hubrecht Duijker | Financieele Dagblad

Datum: 18-03-1983

 

Badhotel Zeerust te Noordwijk aan Zee begint te lijken op een soort scholinginstituut voor jonge chefkoks.

Het lukt Ine Droogh-Goossens - die samen met haar man Joop het bedrijf en vooral restaurant De Graaf van het Hoogveen leidt - steeds weer om al dan niet sluimerende talenten in jonge koks tot volle ontwikkeling te brengen. Vorig jaar vertrok chef Henk Savelberg om in Scheveningen zijn restaurant Seinpost te openen.

speciaal wijnmenu

Voor hem in de plaats kwam Paul van der Mey (26). Hij kookt uitstekend. Dat bleek uit o.a. een parfait van zwezerik met Tokaji Aszú, uit kammosselen (ofwel coquilles Saint-Jacques) die zeer vers en vrijwel rauw geserveerd werden met kaviaar en een heerlijke saus, uit in spinazie gestoomde zeebaars, uit duivenborst met ingekookte vintage port en uit andere gerechten die ik bij een speciaal wijnmenu genoot.

Vlekkeloze kwaliteit

Zo'n menu bestaat uit acht gangen plus een kleinigheid vooraf en koffie toe. Per gang wordt een passende wijn geserveerd van altijd vlekkeloze kwaliteit. Bovendien krijgt men vooraf een glas Champagne en bij de koffie desgewenst een digestief. All-in prijs f 165,-- per persoon. Een dergelijk menu wordt slechts af en toe geserveerd. Daarentegen kan men elke avond een steeds wisselend vijfgangenmenu bestellen à f 90,-- waarbij desgewenst een op maat gecomponeerd wijn"menu" kan worden gedronken à f 50,--

Kookweekends

Voorts verdienen een vermelding de kookweekends die Badhotel Zeerust organiseert (het vijfgangen menu plus de wijnen, overnachting, ontbijt, kookles, lunch, gebruik van sauna of zwembad, maaltijd met de keukenbrigade tweede overnachting en ontbijt à f 325,-- per persoon). Adres: Quarles van Uffordstraat 103, Noordwijk aan Zee (01719-14323) 

 wijndiner maart 1983

 

Auteur: Hubrecht Duijker | Financieele Dagblad